کوچینگ

آیا میتوان تصور کرد که کسی نمی خواهد در شغل و حرفه خود پیشرفت کند؟ خیر. همه ما مایلیم تا در تخصص و حرفه ای که داریم مدام پیشرفت کنیم. همه ما به دنبال آن هستیم که در شرکت یا سازمانی که هستیم به طور پیوسته و مستمر به سمت پیشرفت حرکت کنیم و بازدهی کار را بیشتر از قبل افزایش دهیم. نقاط قوت و ضعف­مان را به شکل واضح پیدا کنیم و با شفاف سازی برنامه ها و کارها راه دستیابی به قله های ترقی و پیشرفت را به سرعت بیابیم. حال سوال اینجا است که آیا دستیابی به موارد فوق تنها با دانش و مهارت های فعلی خود ما قابل انجام است یا خیر؟ اگر قابل انجام است پس چرا تا کنون این اتفاق نیفتاده است؟ با توجه به سخن بیل گیتس که جزو بزرگترین کارآفرین های امریکایی است «همه افراد به مربی نیاز دارند». بدرستی، شغل و حرفه مربی همین است که با ارائه دادن بازخوردهای مناسب و سازنده و همچنین حمایت اش به شخص در دستیابی موفقیت کمک کند. بهترین کارشناسان دنیا، امروزه برای رفع این موانع و مشکلات بهره وری از کوچینگ کسب و کار را پیشنهاد می دهند. همانطور که می دانید امروزه کوچینگ کسب و کار به یک فرهنگ بزرگ در سازمانهای متعدد و شرکت های مدرن تبدیل شده است.

management

خدمات کوچینگ شامل چه آیتم هایی است؟

تعریف کوچینگ چیست؟

در جواب به سوال چیستی کوچینگ باید ذکر کرد که کوچینگ پروسه یا فرآیندی است که یک کوچ (شخص مربی در حرفه کوچینگ) با استفاده از مهارت های خود یک فضای امن، قابل اطمینان و اعتماد برای مراجع ایجاد می کند. در فرایند کوچینگ، کوچ حرفه ای، با گوش دادن فعالانه و پرسش سؤالات اصلی از مراجع، به آنها یادآور می ‌شود که از همه توانایی های خود، به هدف حل مسائل استفاده کند. چرا که کوچ‌ها معتقدند که هیچکسی به اندازه خود آن شخص، برای حل کردن مشکلات و مسائل، آگاه نیست. به زبان امروزی و ساده تر، کوچینگ یک فرآیندی است که هدف از انجام آن بهبود عملکرد است. کوچینگ به جای تمرکز در گذشته یا آینده دور، بیشتر به (زمان حال) تمرکز دارد. به عبارتی دیگر، «کوچینگ افزایش پتانسیل یک شخص به منظور به حداکثر رساندن عملکرد او است.» در فرایند کوچینگ، کوچ‌ها بدون هیچگونه قضاوتی، به مراجع خود کمک می ‌کنند که قسمت های پازل زندگیشان را در کنار هم بچینند و از این تیکه ها تابلویی شفاف و زیبا بسازند. کوچینگ یک رابطه پشتیبانی دو طرفه است که در آن بیزینس کوچ با راهنمایی مراجع، باعث افزایش توان و تمرکز آنها در مسیر درست و هدف می شود.

 

می‌خواهید در کسب و کار جدیدتان چه کاری انجام دهید؟

نمی‌توانید یک کسب و کار تازه تاسیس کنید و بعد بنشینید و فکر کنید که با آن چه می ‌توان کرد. یا یک اساسنامه‌ تنظیم کنید و تمامی فعالیت‌ های ممکن را در آن لیست کنید که اگر یک روزی تصمیم به کاری گرفتید محدودیتی نباشد! بنابراین اولین سوال مهم و ضروری این است که چه کاری قرار است بکنیم؟

باید تلاش کنید در چندین سطر، داستانی از شرکت و کسب و کار مورد نظرتان بنویسید. جذاب و هیجان انگیز بودن به هیچ عنوان کافی نیست. مهمترین بخش داستان این است که اجرایی باشد. به خاطر بسپارید که تا کنون، شما وجودیت نداشته اید و دنیا هم بدون وجود شما لنگ نخواهد بود.

کسی که در آینده قرار است محصول یا خدماتی را از شما تهیه کند، امروز آن کالا یا خدمات را از مکان دیگری تهیه می‌ کند یا حداقل جایگزینی وجود دارد که باعث می شود تا امروز بدون نیاز به محصولات و خدمات آن، به زندگی‌ خود ادامه دهد. بنابراین شما بایستی به یک سوال بسیار حیاتی پاسخ دهید: «چرا من؟ چرا باید به سراغ من بیایند؟»

اغلب افرادی که کسب و کار با یک شرکت جدید تاسیس می‌کنند، پافشاری دارند که هیچکس در هیچ کجا تاکنون محصولات یا خدماتی مشابه آنها تهیه نمی کند. این حرف اگر چه به منظور ایجاد روحیه عالی است،‌ اما به هیچ عنوان ادعای ساده‌ ای نیست. درستی یا نادرستی چنین ادعایی دیر یا زود توسط حساب بانکیتان اثبات می شود. پس بد نیست یک بار دیگر بر روی محصولات و خدمات خود فکر کنید.

آیا کوچینگ یک مهارت جهانی یا بین المللی است؟

حوزه کوچینگ و معنای امروزی آن اولین بار در میانه­ی سال ۱۹۸۰ میلادی در ایالات‌متحده امریکا از طریق شخصی با نام توماس لئونارد ایجاد شد.  در سال ۱۹۹۵، چندین بیزینس کوچ خبره و با تجربه، ICF را با ‌عنوان سازمانی و موسسه ای غیر انتفاعی پایه ‌گذاری کردند تا کوچ‌ها با همکاری باهم و با پشتیبانی از یکدیگر این حرفه را گسترش دهند.

بر اساس گزارشات فدراسیون بین ‌المللی کوچینگ،  ICF در سال ۲۰۱۷ تقریبا ۳۰ هزار عضو از ۱۴۰ کشور جهان را جذب کرده است. اکنون در سال 2023 حرفه‌ کوچینگ به ‌خوبی شناخته می شود و شغلی بسیار معتبر تلقی می‌ شود. گفته می‌شود که حرفه کوچینگ در طی سال های پیش رو، بعد از مشاغل حوزه IT  به دومین حرفه و صنعت پیشرفته تبدیل خواهد شد.

برای مشاوره رایگان با ما در تماس باشید

مشاوره و پنجره ارتباطی

مزایای کوچینگ چیست؟

کوچینگ کسب و کار در دنیای کنونی در ابعادی بسیار وسیع تر و متنوع تر قابل استفاده است. اما به شکلی خصوصی تر برای هیئت مدیران، کارشناسان بزرگ سازمان ها و علاقه مندان به حرفه مشاوره کسب و کار قابل استفاده است. از این جهت برترین ویژگی های کوچینگ شامل موارد زیر است :

 

لایف کوچینگ چیست؟

مربی زندگی یا لایف کوچ شخصی است که از راه به چالش کشیدن مشتریان به صورت شخصی و یا شغلی به آنها مشاوره می دهد و آنها در انجام امور تشویق می کند. یک مربی زندگی به مخاطبان خود کمک می کند تا به هدف های نهایی خود برسند. لایف کوچینگ می تواند به همه افراد در زمینه های زیاد و متعددی کمک کند.

مهارت کوچینگ چیست؟

مهارت‌ های کوچینگ، شامل ویژگی‌ها و اقداماتی است که به کمک به افراد و مشاغل برای بهبود عملکردشان می پردازد. هدف از مهارت ‌های مربیگری و کوچینگ کسب و کار تلاش و تمرکز بر کمبودها و طرح سؤالات کاوشگرانه است تا از طریق رهبری صحیح، کار گروهی و نقاط قوت، افراد را به سوی یادگیری بیشتر و پیشرفت راهنمایی کند.

انواع کوچینگ کدامند؟.

دسته های تقسیم بندی کوچینگ بسیار گسترده است. اما میتوان به صورت کلی کوچینگ را به گروه های زیر تقسیم بندی کرد:

تفاوت کوچینگ و منتورینگ چیست؟

منتورینگ و کوچینگ دو شاخه نزدیک به هم در علوم روانشناسی هستند که به هدف ارتقا سطح افراد یا مجموعه ها مورد استفاده قرار می گیرند.  هر منتور و کوچ حرفه ای باید علاوه بر مدارک تخصصی برخی از خصوصیات و ویژگیها را در خود تقویت کنند. چنین ویژگی هایی باعث می شود تا کنش و درک کافی از فرد و مجموعه متقاضی را به دست آورند و بیشترین میزان راهنمایی و حمایت و کمک را به او داشته باشند.

کوچ بین چیست؟

کوچ بین خطایی شنیداری است که به کلمه کوچینگ اشاره دارد. حسب معمول کسانی که در این حرفه تخصصی ندارند گرفتار این اشتباه می شوند و چون این کلمه در هیچ کجا به گوششان نخورده است اشتباها بجای کلمه درست کوچینگ از واژه کوچ بین استفاده می کنند!

چرا نیاز به کوچ کسب و کار داریم؟

بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب ‌و کار بسیار ضروری و مهم است. چرا که به شما کمک می‌‌کند تا عقب‌ نشینی کنید، به اطرافتان نگاه بیاندازید و ارزیابی کنید که از دید حرفه ‌ای و شخصی کجا قرار دارید. یک بیزینس کوچ حرفه ای وادارتان خواهد کرد تا نگاهی بسیار عمیق به چشم اندازها و اهدافتان بیندازید. با انجام دادن این کار، می‌توانید به سرعت برنامه‌ای برای دستیابی به اهداف اصلیتان ایجاد کنید.

۷ علامتی که نشان می‌دهد شما نیازمند بیزینس کوچ هستید

دسته های تقسیم بندی کوچینگ بسیار گسترده است. اما میتوان به صورت کلی کوچینگ را به گروه های زیر تقسیم بندی کرد: